مجله آنلاین سرمایه‌گذاری و اقتصاد28 آبان 1404

بهینه‌سازی تولیدات دامی در راستای توسعه پایدار

به گزارش اقتصادینو به نقل از ايمنا

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدابراهیم حسن‌نژاد اظهار کرد: موضوع «مرغ سایز» زمانی جدی‌تر شد که سویه ایرانی آرین به‌عنوان نژاد سبک‌وزن مورد توجه بیشتری قرار گرفت است.

وی افزود: وزن مناسب مرغ در سویه‌های مختلف متفاوت است و به‌عنوان نمونه، در سویه سبک‌وزن آرین، مرغی با وزن زنده حدود ۲ کیلوگرم که پس از کشتار به حدود یک کیلوگرم می‌رسد وزن مطلوبی دارد، در حالی که در سویه‌های سنگین‌تر همچون نژاد «رأس»، وزن مناسب قبل از کشتار حدود ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم و پس از کشتار بین ۱.۳ تا ۱.۴ کیلوگرم است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نتایج بررسی‌های مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور تصریح‌کرد: وزن و سن پرورش مناسب در هر سویه به‌صورت علمی تعیین و به ما اعلام شده است.

حسن نژاد ادامه داد: بخش عمده تولید فعلی کشور نیز در همین محدوده وزن بهینه انجام می‌شود.

وی با تاکید بر نقش بازارپسندی و ذائقه مردم در تعیین روند تولید مرغ، بیان کرد: مردم مرغ با وزن متوسط را ترجیح می‌دهند، از این رو تولیدکنندگان نیز متناسب با این ذائقه اقدام به تولید می‌کنند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه‌کرد: در واحدهای قطعه‌بندی، مرغ‌های سنگین‌وزن نیز به‌دلیل بازارپسندی و ارزش اقتصادی بالاتر، مورد استقبال هستند.

حسن‌نژاد خاطرنشان‌کرد: یکی از اقدامات ما در وزارت جهاد کشاورزی، ترویج مصرف و تولید مرغ سایز مناسب است ضمن آنکه دستورالعمل‌های پرورش نیز بر مبنای سن و وزن مطلوب تنظیم شده‌اند، به‌گونه‌ای که اگر یک نژاد در ۴۴ روز به وزن هدف برسد، تغذیه و خوراک در همان بازه زمانی طراحی می‌شود.

وی عنوان کرد: در بیشتر واحدهای پرورش، به‌ویژه با سویه‌های رایج داخلی همچون رأس، برنامه پرورش و تغذیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای رسیدن به وزن استاندارد در نظر گرفته می‌شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان‌کرد: یکی از اقدامات در وزارت جهاد کشاورزی، ترویج مصرف و تولید مرغ سایز مناسب است ضمن آنکه دستورالعمل‌های پرورش نیز بر مبنای سن و وزن مطلوب تنظیم شده‌اند، به‌گونه‌ای که اگر یک نژاد در ۴۴ روز به وزن هدف برسد، تغذیه و خوراک در همان بازه زمانی طراحی می‌شود.

حسن نژاد ادامه داد: در اغلب واحدهای پرورش، به‌ویژه با سویه‌های رایج داخلی همچون رأس، برنامه پرورش و تغذیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای رسیدن به وزن استاندارد در نظر گرفته می‌شود.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *