مجله آنلاین سرمایه‌گذاری و اقتصاد25 آبان 1404

صادرات ۱۴۶۰ تن روغن زیتون ایران / برندسازی و توسعه فرآوری راهبرد برای جلوگیری از خام فروشی

به گزارش اقتصادینو به نقل از ايمنا

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری با بیان صادرات بیش از ۱,۴۶۰ تن فرآورده‌های زیتون در سال گذشته اظهار کرد: این میزان فرآورده شامل روغن و کنسرو است که به کشورهای همچون آلمان، ژاپن، ترکیه، امارات، کانادا، بحرین، فرانسه، افغانستان، عراق و روسیه صادر شده است.

وی درباره راهبردهای صنعت زیتون افزود: نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات فرآوری، ارتقای استانداردهای بسته‌بندی، توسعه برند ملی و رفع موانع صادراتی از مهم‌ترین راهبردهای پیش‌روی صنعت زیتون کشور به شمار می رود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در همین حال ایجاد زنجیره ارزش منطقه‌ای از تولید تا مصرف، اعطای تسهیلات سرمایه‌ای و اعتباری، برندسازی منطقه‌ای، استفاده از فناوری‌های نوین و مکانیزاسیون در برداشت و روغن‌کشی و ارتقای کیفیت و کاهش ضایعات را از دیگر راهکارهای توسعه صادرات فرآورده‌های زیتون نام برد.

ذوالفقاری با بیان اینکه در حال حاضر، ۲۵۴ واحد تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت جهاد کشاورزی در زمینه فرآوری زیتون فعال هستند، تصریح کرد: ظرفیت اسمی جذب این واحدهای صنعتی فرآوری بیش از ۳۷۰ هزار تن است. از مجموع این واحدهای فراوری، ۶۳ واحد در حوزه روغن‌کشی با ظرفیت حدود ۳۲۴ هزار تن و ۱۹۱ واحد در بخش کنسروسازی با ظرفیت حدود ۴۷ هزار تن فعالیت دارند.

وی گفت: در سال‌های اخیر زیتون به‌عنوان یکی از محصولات استراتژیک باغی، جایگاه ویژه‌ای را در سیاست‌های توسعه کشاورزی کشور به خود اختصاص داده، اما با این حال، بخش قابل‌توجهی از محصول زیتون کشور همچنان به‌صورت خام یا نیمه‌خام عرضه می‌شود که این امر موجب کاهش سود تولیدکنندگان و افت ارزش افزوده این محصول شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی تاکید کرد: تمرکز بر صنایع تبدیلی نظیر روغن‌کشی، کنسروسازی و فرآوری زیتون پرورده، می‌تواند موجب کاهش خام‌فروشی، تثبیت قیمت‌ها و جلوگیری از زیان کشاورزان شود.

ذوالفقاری ی با اشاره به اینکه ایران با بیش از ۵۵ هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید سالانه ۹۴ هزار تن زیتون، در میان ۴۳ کشور تولیدکننده زیتون جهان در رتبه هفدهم قرار دارد، اذعان کرد: براساس آمارهای سازمان فائو، بیش از ۲۰ میلیون تن زیتون در جهان تولید می‌شود و منطقه مدیترانه کانون اصلی تولید آن است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی خاطرنشان کرد: کشورهایی همچون اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، پرتغال، مراکش، تونس، مصر و الجزایر سهم عمده‌ای از تولید جهانی زیتون را در اختیار دارند. اسپانیا به‌تنهایی حدود ۴۵ درصد از تولید جهانی روغن زیتون را تأمین می‌کند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *