طرح یارانه برای حمایت از معیشت خانوارها سالهاست که در کشور اجرا میشود. این طرح طی زمانهای مختلف تغییراتی را تجربه کرده و در حال حاضر به صورت واریز نقدی به حساب سرپرستان خانوار انجام میگیرد. برای دهکهای یک تا سه، مبلغ یارانه ۴۰۰ هزار تومان و برای دهکهای چهار تا نه، ۳۰۰ هزار تومان است که در تاریخ بیستم هر ماه به حساب افراد واریز میشود.
هرچند این مبلغ نمیتواند تمامی هزینههای زندگی را پوشش دهد، اما برای بسیاری از خانوادهها اهمیت زیادی دارد. بهویژه برای خانوارهایی که تازه صاحب فرزند شدهاند و باید هزینههای جدیدی را در کنار مخارج پیشین بپردازند. از این رو، برای اینکه این نوزادان نیز از حمایت یارانه بهرهمند شوند، راهنمایی جامع برای ثبتنام یارانه نوزادان به نیاز ضروری تبدیل شده است.
یارانه نوزاد تازه متولد شده چند است؟
یارانه در واقع نوعی حمایت مالی است که دولت به خانوارها اختصاص میدهد تا سطح رفاه آنها افزایش یابد. یارانهها میتوانند به صورت مالی، مانند پرداخت نقدی ماهانه، و یا به شکل غیر مالی، مثل توزیع کالابرگ، باشند. در حال حاضر، یارانه ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومانی به عنوان کمک هزینهای برای تولد نوزادان تازه در نظر گرفته شده است تا والدین با فشار مالی کمتری مواجه شوند.
بیشتر بخوانید: جداسازی یارانه افراد مجرد از خانواده
چه خانوارهایی یارانه نوزاد را دریافت می کنند؟
در نظام یارانهبندی ایران، تمامی خانوارها مشمول دریافت یارانه نیستند و صرفاً دهکهای اقتصادی ضعیف و متوسط جامعه از این مزیت برخوردارند. این دهکبندی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود و شامل دهکهای ۱ تا ۱۰ است که دهکهای ۱ تا ۳ به عنوان قشر ضعیف و دهکهای ۴ تا ۹ به عنوان قشر متوسط شناخته میشوند.
برای مثال، اگر خانوادهای در دهک ۱ تا ۳ قرار گیرد، نوزاد تازه متولد شده آنها هم یارانه ۴۰۰ هزار تومانی دریافت میکند و اگر خانواده در دهکهای ۴ تا ۹ باشد، مبلغ یارانه ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود.
در صورتی که خانوادهای مشمول دریافت یارانه نباشد، نوزاد آنها نیز یارانهای دریافت نخواهد کرد. البته امکان اعتراض به دهکبندی و درخواست بازبینی وجود دارد.
مراحل ثبتنام یارانه نوزاد
اگر به تازگی صاحب فرزند شدهاید و قصد ثبتنام یارانه برای او را دارید، ابتدا باید بررسی کنید که آیا خانواده شما مشمول دریافت یارانه است یا خیر.
اگر خانواده یارانه بگیر است
در این صورت ثبتنام یارانه برای نوزاد نیازی به اقدام خاصی ندارد. تنها کافی است پس از دریافت شناسنامه نوزاد، منتظر باشید. سازمان ثبت احوال اطلاعات نوزاد تازه متولد شده را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال کرده و یارانه به صورت خودکار به حساب سرپرست خانواده واریز میشود.
اگر خانواده یارانه نمیگیرد
در این حالت، خانواده ابتدا باید برای دریافت یارانه خود اقدام کند. برای این کار میتوان از سامانه “خدمات دولت من” یا مراجعه حضوری به پلیس +۱۰ استفاده کرد.
مدارک مورد نیاز
برای ثبتنام یارانه نوزاد، تنها به شناسنامه نوزاد نیاز است. با صدور شناسنامه، اطلاعات هویتی در سیستم ثبت شده و روند واریز یارانه انجام خواهد شد.
استعلام یارانه نوزاد
در صورتی که انتظار دریافت یارانه نوزاد را دارید اما واریزی انجام نشده، میتوانید با استفاده از روشهای زیر پیگیری کنید:
– استفاده از کد دستوری #کدملی*۴۳۸۵۷*۴*
– تماس با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹
– مراجعه به سایت refahi.ir
– ارسال پیامک به شماره ۶۳۶۹
مثال: خانوادهای که فرزندشان در فروردین ۱۴۰۳ به دنیا آمده و در دهک ۲ قرار دارد، به صورت خودکار
مشمول یارانه ۴۰۰ هزار تومانی خواهند شد. در صورت بروز مشکل در واریز یارانه، میتوانند به فرمانداری محل خود مراجعه کرده و مشکل را برطرف کنند.
حل مشکل واریز نشدن یارانه نوزاد + پیگیری از پلیس +10
چنانچه مشکل واریز نشدن یارانه نوزادان وجود داشته باشد، میتوان با مراجعه به فرمانداری و یا پلیس +10 پیگیریهای لازم، این مشکل را حل کرد.